Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selská omeleta

Zbylé vařené brambory můžeme snadno využít pro přípravu vydatné a lahodné večeře. S anglickou slaninou, žampiony, voňavými bylinkami, vejci a aromatickým sýrem tvoří lahodnou omeletu, kterou stačí krátce zapéct v troubě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na koláč nebo zapékací pánev vymažeme máslem. Vařené brambory nakrájíme na plátky a vyskládáme je do připravené nádoby. Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Krok 3: Brambory posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a plátky žampionů. Podle chuti můžeme přidat čerstvé bylinky - pažitku, majoránku, rozmarýn, saturejku apod. Vše přelijeme vejci, která jsme rozšlehali s trochou smetany, aby omeleta zůstala vláčná. Krok 4: Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným aromatickým sýrem. Připravenou omeletu pečeme 10 minut. Krok 5: Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.

TIP: Jak na dokonalou vaječnou omeletu

Zveřejněno 13. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selská omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xo2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selská omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xo2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, brambory, slanina anglická, žampióny, bylinky, vejce, smetana, sůl, pepř mletý, sýr, pečivo, zelenina

Přidat fotografie receptu