Kuřecí marinovaná lepkavá křidýlka
Kuřecí křidýlka jsou ideálním a zároveň levným pohoštěním pokud chystáte posezení pro přátele. Předem marinovaná křidýlka v medovo-sójové marinádě jsou krásně šťavnatá a chutnají opravdu skvěle. Nezapomeňte mít po ruce dostatek ubrousků na ulepené prsty.
Postup přípravy
Krok 1: Křidýlka očistíme v kloubu rozdělíme a špičky odstraníme (ponecháme do vývaru). Do přiměřeně velké uzavíratelné misky dáme sypkou směs paprik, sůl, česnek, pepř a promícháme s olejem.
Krok 2: Vložíme křidýlka a dobře promícháme, aby se ze všech stran obalila. Uložíme uzavřené v chladu, nejlépe přes noc.
Krok 3: Křidýlka rozložíme spodní stranou na plech, vyložený papírem tak, aby se vzájemně nedotýkala a vše pokapeme olejem. Zapneme troubu na 170 °C a než se rozehřeje necháme křidélka odpočinout.
Krok 4: Poté vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Otočíme všechna na opačnou (vnější stranu) a pečeme 10 minut.
Krok 5: Během této doby smícháme ingredience na marinádu nejlépe v malém kastrolku a povaříme cca 2 minuty za stálého míchání do potřebné hustoty.
Krok 6: Marinádou potřeme křidýlka z jedné strany, dáme na 5 minut do trouby. Poté otočíme, potřeme zbylou marinádou a ještě 3 minuty dopečeme.
Krok 7: Podáváme s pečivem podle chuti nebo jen se salátem či zeleninou. Udělala jsem asijský okurkový salát, je již v receptech. Důležité je mít k dispozici ubrousky na ulepené prsty.
Zveřejněno 10. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí marinovaná lepkavá křidýlka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKZm
Moje poznámka
Kuřecí marinovaná lepkavá křidýlka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKZm
Nejnovější recepty
Pizza koláčky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Zabijačkové miny pizzy
Přidáno před 7 hodinami
Rolky se zelím a uzeným masem
Přidáno před 7 hodinami
Slaná pizza kolečka
Přidáno před 8 hodinami
Mini pizza s hruškou
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí marinovaná lepkavá křidýlka
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Císařský trhanec paní Columbové z Hliněné bašty je vylepšený rozinkami a skvěle chutná s borůvkovým žahourem
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?
Jak uvařit ten nejlepší rýžový nákyp? Správnou rýži s vanilkou vařte v mléce a trochu ji zjemněte smetanou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé sádlové housky
Lucie Hertlova před 51 minutami
Kuřecí stripsy z KFC (bez cornflaku)
Hedvika04 před 59 minutami
Česnekovo-sýrová pomazánka
Battova před 1 hodinou
Mexický kuřecí guláš
Verumilda před 1 hodinou
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Sahula před 5 hodinami
Vánoční rybí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
wimra před 8 hodinami
Masové kuličky pečené v kysaném zelí
dafith před 9 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Joey1 před 13 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
KatkaCechova před 23 hodinami
Suroviny:
křídla kuřecí,
olej,
sůl,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
chilli,
česnek,
pepř mletý,
med,
omáčka sojová sladká,
sojová omáčka světlá,
olej,
ocet rýžový,
kečup sladký
Komentáře