Skořicový perník
Skořicový perník je voňavý a nadýchaný dezert, který v sobě ukrývá hřejivé tóny skořice, medu a dalšího perníkového koření. Tento jednoduchý a přitom dokonalý moučník potěší svou chutí i vůní, která provoní celý domov.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 165 °C.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, směs koření, mletou skořici, kypřicí prášek do perníku a vše promícháme.
Krok 3: V kastrůlku mírně ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme med.
Krok 4: Do sypké směsi přidáme olej, celá vejce, přilijeme medové mléko a promícháme dohladka. Na konec vmícháme do těsta rozinky a na kousky nakrájené ořechy.
Krok 5: Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení a těsto na něj vylijeme.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 165 °C přibližně 45 minut.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAAB
Moje poznámka
Skořicový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAAB
Nejnovější recepty
Skořicový perník
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí po plzeňsku
Přidáno před 8 hodinami
Barevný čočkový salát
Přidáno před 8 hodinami
Zimní broskvový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí nudličky na kmíně s bramborovými šiškami
Přidáno před 8 hodinami
Nelčiny měkkoučké koblihy
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Britská šlechta v 19. století běžně konzumovala v jídle arzén pro omlazení, cukrovinky se barvily olovem a měděnkou
Císařský trhanec paní Columbové z Hliněné bašty je vylepšený rozinkami a skvěle chutná s borůvkovým žahourem
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Styliane před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
MarcelaPa před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Hanes před 6 hodinami
Drožďové knedlíčky
Ryngle před 6 hodinami
Tatarák Habunda
Lucie1001 před 9 hodinami
Lotus cheesecake z tvarohu (bez pečení)
Evelline před 9 hodinami
Tortilly jako rychlé pohoštění na tři způsoby
Lenak před 10 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Hahan před 11 hodinami
Pikantní medová žebra
Hahan před 11 hodinami
Míša řezy
Verumatyas před 12 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
prášek do perníku,
koření,
skořice mletá,
mléko,
olej,
med,
vejce,
rozinky,
ořechy vlašské
Komentáře