Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicový perník

Skořicový perník je voňavý a nadýchaný dezert, který v sobě ukrývá hřejivé tóny skořice, medu a dalšího perníkového koření. Tento jednoduchý a přitom dokonalý moučník potěší svou chutí i vůní, která provoní celý domov.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 165 °C. Krok 2: Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, směs koření, mletou skořici, kypřicí prášek do perníku a vše promícháme. Krok 3: V kastrůlku mírně ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme med. Krok 4: Do sypké směsi přidáme olej, celá vejce, přilijeme medové mléko a promícháme dohladka. Na konec vmícháme do těsta rozinky a na kousky nakrájené ořechy. Krok 5: Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení a těsto na něj vylijeme. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 165 °C přibližně 45 minut.

TIP: Chyby při přípravě perníkového těsta a jak na ně

Zveřejněno 11. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAAB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAAB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, prášek do perníku, koření, skořice mletá, mléko, olej, med, vejce, rozinky, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu