Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový bochánek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min + 60 minut kynutí

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kvásek: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a mouky, 50 ml vlažného mléka, zamícháme a necháme vykynout. Krok 2: Do mísy s moukou přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky, sůl, citronovou kůru, podle potřeby vlažné mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme hodinu kynout. Krok 3: Troubu zapneme na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 4: Pak těsto rozdělíme na 10 částí. Každou vyválíme na ovál o síle 0,5 cm, potřeme makovou náplní, ne až k okraji. Krok 5: Po délce, po celé ploše uděláme řezy 1 cm od sebe, ale nedořízneme až ke kraji. Začneme rolovat šikmo od jednoho rohu a vzniklou roládku stočíme jako šneka. Na plechu necháme ještě chvíli kynout. Krok 6: Pak potřeme vejcem a posypeme semínky. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C do růžova.

TIP: Josef Maršálek: 7 tipů k vypracování kynutého těsta

Zveřejněno 12. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový bochánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY99m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový bochánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY99m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, mléko, žloutek, cukr krystal, droždí, sůl, kůra citronová, maková nádivka, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu