Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový závin

Také máte rádi krásnou vůni perníkového koření? Kromě klasického perníku si ji můžete užít i v tomto výborném závinu. Voňavé perníkové těsto plněné sladkými povidly a vlašskými ořechy si vás jistě získá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku s kypřicím práškem do perníku, cukr, med, vejce, mléko, rum, perníkové koření a citronovou kůru zpracujeme v tužší lepivé těsto. Z něj pak na čisté utěrce posypané moukou rozválíme plát těsta ve tvaru obdélníku. Krok 2: Potřeme ho povidly, posypeme částí nahrubo nasekaných ořechů a těsto zavineme. Okraje přimáčkneme a závin přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými ořechy. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

TIP: Jak upéct perníkový závin či roládu

Zveřejněno 16. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8MV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8MV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, cukr moučkový, med, vejce, mléko, rum, koření do perníku, kůra citronová, povidla švestková, ořechy vlašské, vejce

Přidat fotografie receptu