Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na másle s petrželkovo-citronovou omáčkou

Dopřejte si delikátní chuť candáta, dokonale připraveného na másle a doplněného jemnou petrželkovo-citronovou omáčkou. Tento elegantní pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky svou lehkostí a harmonickým spojením svěžích ingrediencí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybu očistíme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a vložíme do pekáčku. Krok 2: Máslo nakrájíme na plátky, cca třetinu dáme stranou a zbytek rozložíme na rybu. Krok 3: Vložíme do trouby. Když se máslo rozpustí, přidáme jemně krájenou petrželku a strouhneme kousek žluté části citronové kůry. Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Během pečení přeléváme výpekem. Doba je orientační, záleží na velikosti porce. Krok 5: Na závěr vmícháme zbytek studeného másla, případně dochutíme solí a citronem.

TIP: Desatero rad na téma ryby: Odpovědi na časté otázky

Zveřejněno 15. 1. 2025

Poznámka autorky maris

Candát je tak skvělý, že v této naprosto jednoduché úpravě nejlépe vynikne jeho jemná chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na másle s petrželkovo-citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWA5Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na másle s petrželkovo-citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWA5Z

Suroviny:
candát, máslo, petrželka hladkolistá, citron, sůl

Přidat fotografie receptu