Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená quinoa po italsku

Quinoa je velmi chutná a má vysoký obsah živin, proto bychom ji určitě měli zařadit do svého jídelníčku. Připravíme ji velmi snadno, skvělá je například zapečená s olivami a nakládanými rajčaty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme ji na oleji z nakládaných rajčat. Krok 2: Přidáme nakrájená rajčata, olivy, bazalku, česnek, sůl, pepř a vmícháme quinou. Krok 3: Zapékací misku vymažeme olejem, vložíme připravenou směs, kterou posypeme strouhaným sýrem, a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Krok 4: Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou.

TIP: Jak uvařit quinou

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená quinoa po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgXL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená quinoa po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgXL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, rajče, olivy, sušená bazalka, česnek, sůl, pepř mletý, quinoa, sýr nastrouhaný, olej, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu