Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou

Vepřový bůček plněný jarní nádivkou s uzeným masem a medvědím česnekem můžete směle podávat jako součást slavnostního oběda. Bude skvělý s vařenými bramborami, hrnkovými knedlíky nebo bramboráčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

5-6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na kostičky a lehce navlhčíme mlékem. Krok 2: Na máslo dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, za chvilku přidáme utřený česnek, na malé kostičky nakrájené uzené maso a krátce orestujeme. Krok 3: K houskám přidáme cibulovou směs, nasekaný medvědí česnek, žloutky, osolíme, opepříme a zamícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků a opatrně zamícháme. Krok 4: Do bůčku prořízneme kapsu, uvnitř ji osolíme a naplníme nádivkou, do středu vložíme vařená vejce a otvor zašijeme. Krok 5: Bůček osolíme, okmínujeme, podlijeme, dusíme přikrytý v troubě 60 minut při teplotě 180 °C. Krok 6: Poklici odkryjeme, na kůži vykrájíme čtvercovou mozaiku a maso dopečeme dorůžova.

TIP: Bůček s křupavou kůží

Zveřejněno 17. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYqV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYqV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček bez kosti, houska, vejce, máslo, česnek, česnek mědvědí, maso uzené, vejce, cibule, mléko, sůl, pepř mletý, kmín celý

Přidat fotografie receptu