Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Koleno pečené v pomalém hrnci je vynikající pokrm, který se díky pomalému pečení stane neuvěřitelně šťavnatým a plným chuti. Kombinace uzeného masa a piva dodává kolenu nezaměnitelnou vůni a chuť, zatímco pomalé pečení zajistí, že se maso doslova rozpadá na jazyku.
Postup přípravy
Krok 1: Koleno vykostíme.
Krok 2: Uvnitř natřeme hrubozrnnou hořčicí, utřeným česnekem (4 stroužky) se solí.
Krok 3: Zabalíme jako roládu, ovážeme nití, na povrchu osolíme a okořeníme.
Krok 4: Cibuli a zbytek česneku nakrájíme na plátky, část dáme na dno pomalého hrnce.
Krok 5: Vložíme koleno, zasypeme zbytkem cibule, česneku, podlijeme pivem a dusíme na 2. stupeň po dobu 5 hodin.
Krok 6: Kdo má rád křupavou kůži, tak ji nařízne do čtverečků a dá koleno opéct ještě do trouby nebo pod gril.
Zveřejněno 17. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVrY
Moje poznámka
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVrY
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 6 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 6 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 6 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Jídelníček čínského diktátora Mao Ce-tunga: Rybí hlava plněná tofu, prorostlý bůček a pálivá paprika ke každému jídlu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
MajaFero před 1 hodinou
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Petulice před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lukrejka před 4 hodinami
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Antonausprag před 4 hodinami
Letní špagety
spodkalsky před 6 hodinami
Tvarožník s drobenkou
Surmei před 7 hodinami
Tvarohové šátečky s jablky
esstelle před 8 hodinami
Jednoduchý koláč s tvarohem
Mirek22 před 8 hodinami
Naložený Romadúr na topince
Zezik před 8 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
hořčice hrubozrnná,
česnek,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
kmín celý
Komentáře