Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci

Koleno pečené v pomalém hrnci je vynikající pokrm, který se díky pomalému pečení stane neuvěřitelně šťavnatým a plným chuti. Kombinace uzeného masa a piva dodává kolenu nezaměnitelnou vůni a chuť, zatímco pomalé pečení zajistí, že se maso doslova rozpadá na jazyku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 315 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 300 min

315 min (15 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koleno vykostíme. Krok 2: Uvnitř natřeme hrubozrnnou hořčicí, utřeným česnekem (4 stroužky) se solí. Krok 3: Zabalíme jako roládu, ovážeme nití, na povrchu osolíme a okořeníme. Krok 4: Cibuli a zbytek česneku nakrájíme na plátky, část dáme na dno pomalého hrnce. Krok 5: Vložíme koleno, zasypeme zbytkem cibule, česneku, podlijeme pivem a dusíme na 2. stupeň po dobu 5 hodin. Krok 6: Kdo má rád křupavou kůži, tak ji nařízne do čtverečků a dá koleno opéct ještě do trouby nebo pod gril.

TIP: 16 receptů na téma vepřové koleno - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVrY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVrY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, hořčice hrubozrnná, česnek, pivo světlé, sůl, pepř mletý, koření grilovací, kmín celý

Přidat fotografie receptu