Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Koleno pečené v pomalém hrnci je vynikající pokrm, který se díky pomalému pečení stane neuvěřitelně šťavnatým a plným chuti. Kombinace uzeného masa a piva dodává kolenu nezaměnitelnou vůni a chuť, zatímco pomalé pečení zajistí, že se maso doslova rozpadá na jazyku.
Postup přípravy
Krok 1: Koleno vykostíme.
Krok 2: Uvnitř natřeme hrubozrnnou hořčicí, utřeným česnekem (4 stroužky) se solí.
Krok 3: Zabalíme jako roládu, ovážeme nití, na povrchu osolíme a okořeníme.
Krok 4: Cibuli a zbytek česneku nakrájíme na plátky, část dáme na dno pomalého hrnce.
Krok 5: Vložíme koleno, zasypeme zbytkem cibule, česneku, podlijeme pivem a dusíme na 2. stupeň po dobu 5 hodin.
Krok 6: Kdo má rád křupavou kůži, tak ji nařízne do čtverečků a dá koleno opéct ještě do trouby nebo pod gril.
Zveřejněno 17. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVrY
Moje poznámka
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVrY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 9 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční jidáše
AnnaGrabmylerova před 44 minutami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
MirkaTioka před 1 hodinou
Velikonoční Jidáše
Akuska před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
mruberova před 2 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 3 hodinami
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 4 hodinami
Piškotový beránek
Pajkujka před 5 hodinami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 5 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
hořčice hrubozrnná,
česnek,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
kmín celý
Komentáře