Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky z panenky na česneku

Medailonky z vepřové panenky na česneku, slanině a tymiánu můžete připravit doslova na poslední chvíli. Minutková úprava masa se hodí vždy, když máte málo času, ale chcete se dobře najíst. Skvěle chutnají s domácími bramboráčky nebo šťouchanými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a každý po obvodu ovineme plátkem slaniny a zajistíme párátkem, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na sádle asi 3-5 minut z každé strany (podle toho, jak máme rádi propečené). Krok 2: Do výpeku přidáme na klínky nakrájenou cibuli, zbytek slaniny, česnek na plátky a vše osmahneme. Krok 3: Přidáme trochu vody nebo vývaru, tymián a krátce podusíme. Pokud je třeba zahustit sos, lehce pokrm zaprášíme polohrubou moukou a povaříme.

TIP: 17 nejoblíbenějších receptů na vepřovou panenku

Zveřejněno 17. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky z panenky na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kG2A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky z panenky na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kG2A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, slanina, cibule, česnek, sádlo, tymián, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu