Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hřbet s nádivkou

Králičí hřbet s houbovou nádivkou můžete podávat jako slavnostní pokrm. Vypadá úžasně a také tak chutná. Nelekejte se náročnější přípravy, protože výsledek stojí opravdu za to. K masu se skvěle hodí bramborové nebo žemlové knedlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 70 min

105 min (35 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nádivka: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, kmín, pepř, sůl a dusíme 5 minut. Kostičky rohlíků zvlhčíme mlékem, přidáme prochladlou houbovou směs, žloutky, petrželku, zamícháme a nakonec přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Králíka bez hlavy, předních a zadních stehen uvnitř osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme. Krok 3: Na dno pekáče dáme nakrájenou mrkev, špek, cibuli, položíme králíka, podlijeme a přikryté dusíme při teplotě 180 °C doměkka asi 60 minut. Krok 4: Poté zvýšíme teplotu a odkryté zprudka dopečeme. Vypečenou šťávu a zeleninu rozmixujeme na hladký krém a můžeme podávat k masu

TIP: Králík na smetaně po staročesku

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ78j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ78j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hřbet králičí, cibule, špek, mrkev, sůl, rohlík, cibule, houby, vejce, máslo, mléko, sůl, pepř mletý, kmín drcený, petrželka

Přidat fotografie receptu