Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijský bůček s jasmínovou rýží

Nemusíte chodit do restaurace, abyste si mohli pochutnat na skvělém asijském jídle. Restovaný bůček se zázvorem, česnekem a paprikami v minutkové úpravě vás překvapí svou autentickou chutí. V surovinách naleznete i rýžové víno, které dává pokrmu nezaměnitelnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Hlavacek Hlavacek

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na 4 mm plátky a orestujeme jej dozlatova na hodně rozpálené wok pánvi. Krok 2: Bůček vyjmeme a přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekaný zázvor a čerstvě namletý pepř. Po chvíli přidáme nakrájenou papriku a chvíli potom i jarní cibulku. Vše orestujeme. Krok 3: Bůček vrátíme zpět do pánve, směs zalijeme rýžovým vínem a po chvilce sojovou omáčkou a s citem zahustíme solamylem. Na závěr přidáme kešu oříšky.

TIP: 7 oblíbených pokrmů asijské kuchyně

Zveřejněno 18. 1. 2025

Poznámka autora Hlavacek

Mít opravdu rozpálenou pánev a bez oleje. Bůček pustí tuku sám dost.

Zeleninu nechat do křupava.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijský bůček s jasmínovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Bv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijský bůček s jasmínovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Bv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček, cibulka jarní, paprika čerstvá červená, česnek, oříšky kešu, zázvor, víno rýžové, omáčka sojová sladká, solamyl, pepř, chilli paprika čerstvá, rýže jasmínová

Přidat fotografie receptu