Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňaková bábovka II

Dobrá bábovka by měla splňovat jedno základní kritérium, neměla by být suchá. Tahle koňaková to rozhodně splňuje. Je v ní totiž nezanedbatelná dávka vaječného koňaku, díky kterému má také mimořádné krásnou barvu. U jednoho kousku určitě nezůstanete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vyklepneme celá vejce, přidáme moučkový i vanilkový cukr a vše vyšleháme do pěny. Krok 2: Do vzniklé pěny pomalu přikapáváme olej a vaječný koňak a zašleháváme. Krok 3: Nakonec do těsta zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 4: Vzniklé těsto vlijeme do bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 45-50 minut. Krok 5: Upečenou bábovku vyklopíme. Krok 6: Před podáváním ji necháme zcela vychladnout na mřížce.

TIP: Bábovka s větrníkovou příchutí

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňaková bábovka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpn2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňaková bábovka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpn2X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, koňak vaječný, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu