Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečený králík s tymiánem

Králičí maso je velmi jemné a skvěle se hodí k nedělnímu obědu. Jeho příprava si vyžádá více času, výsledek ale stojí za to. Díky anglické slanině je jídlo pěkně šťavnaté a díky tymiánu krásně voní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 170 min

180 min (10 min příprava + 170 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králíka omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Postupně jednotlivé porce osmažíme na olivovém oleji a přendáme je do pekáčku. Krok 2: Na vysmahnutém tuku opečeme na klínky nakrájené šalotky, podélně rozpůlenou palici česneku a na kousky nakrájenou slaninu. Krok 3: Směs přidáme k masu a vše podlijeme vínem. Přidáme tymián, celý pepř, nové koření a bobkové listy a vložíme do trouby. Pečeme při 150 °C asi 2,5 hodiny. Krok 4: Během pečení maso podléváme drůbežím vývarem. Pak teplotu zvýšíme na 180 °C a dopékáme ještě asi 30 minut, nebo jak je potřeba, aby maso bylo měkké. Kousky koření před podáváním vyjmeme. Krok 5: Podáváme s bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak upéct králíka

Zveřejněno 20. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečený králík s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrA98

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečený králík s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrA98

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
králík, sůl, pepř mletý, olej olivový, cibule šalotka, česnek, slanina anglická, víno bílé, tymián, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, vývar drůbeží

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu