Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček africký na víně s gremolatou a rajčátky

Rychlý oběd jako z luxusní restaurace si můžete dopřát i doma. Stačí k tomu pár kvalitních surovin a 30 minut času. Africký sumeček na víně a rajčatech je na závěr dozdoben gremolatou, která mu dává svěží chuť a vůni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Gremolata: nastrouháme kůru z řádně umytého citronu. Dáváme pozor, abychom použili pouze žlutou část. Petrželku a stroužky česneku nakrájíme na velmi jemné kousky nebo rozmixujeme. Vše promícháme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 2: Rybu osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vložíme maso a zprudka jej opečeme. Přidáme rajčátka, podlijeme vínem a vaříme do jeho odpaření. Krok 3: Na talíři doplníme rybu připravenou gremolatou. Krok 4: Podáváme s čerstvou bagetkou.

TIP: Ryby - jak s nimi pracovat a podle čeho vybírat

Zveřejněno 19. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký na víně s gremolatou a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk7W8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký na víně s gremolatou a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk7W8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sumeček africký, víno bílé suché, rajče cherry, sůl, máslo, olej olivový, citron, petrželka hladkolistá, česnek

Přidat fotografie receptu