Roštěnky po švédsku
Dušené hovězí plátky jsou při správné přípravě měkké a šťavnaté. Tentokrát je připravíme na švédský způsob a do šťávy přidáme kyselou okurku a sardelové řezy, které předají jídlu svou nezaměnitelnou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, posypeme solí a mletým pepřem.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky masa po obou stranách prudce opečeme. Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme roštěnky, vše podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Mezitím nakrájíme kyselou okurku na nudličky a zvlášť na pánvi ji krátce podusíme. Polovinu sardelek odložíme, zbytek utřeme vidličkou na kaši.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, výpek doplníme vývarem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody. Za častého míchání pomalu povaříme. Nakonec do omáčky přidáme podušenou okurku a utřené sardelky. Zjemníme smetanou a dochutíme podle potřeby solí. Pokud je třeba, vložíme plátky masa prohřát do omáčky.
Krok 5: Nakonec roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme odloženými sardelkami a podáváme.
Zveřejněno 20. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Moje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 9 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 9 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 10 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 6 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 8 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 8 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 8 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 8 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 8 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 10 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 10 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 12 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
vývar masový,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
řezy sardelové,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře