Jablkové řezy se sněhem
Křehké řezy se šťavnatou jablečnou náplní zdobí bohatá a nadýchaná sněhová vrstva. Řezy krásně voní skořicí a na jazyku se jen rozplynou. Vychutnejte si je třeba se šálkem odpolední kávy.
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo, čtyři žloutky a moučkový cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec do těsta zapracujeme sníh ze dvou bílků.
Krok 2: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 3: Z těsta vyválíme placku a přendáme ji do formy. Na těsto rozložíme nahrubo nastrouhaná jablka, posypeme cukrem a skořicí. Upečeme v troubě.
Krok 4: Mezitím ušleháme ze zbylých bílků sníh, podle chuti přisladíme. Sníh rozetřeme na hotový koláč a už jen krátce zapečeme v horké troubě.
Zveřejněno 21. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové řezy se sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8E1
Moje poznámka
Jablkové řezy se sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8E1
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 16 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 20 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 20 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šípková omáčka gratte cul
Neregistrovaný před 3 minutami
Zelník na plechu
Neregistrovaný před 5 minutami
Kuřecí čína
Neregistrovaný před 8 minutami
Krémová pórková polévka
Neregistrovaný před 9 minutami
Špenát zapečený se sýrem
Neregistrovaný před 10 minutami
Šípková omáčka gratte cul II
Neregistrovaný před 16 minutami
Šípková omáčka
Neregistrovaný před 18 minutami
Lehký těstovinový salát
Neregistrovaný před 19 minutami
Loštická polévka s tvarůžkovými celestýnskými nudlemi
Neregistrovaný před 24 minutami
Sýrový burger se šunkovou pěnou
Neregistrovaný před 26 minutami
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
citron,
cukr,
jablko,
skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)