Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková bublanina

Pokud máte rádi jednoduché dezerty plné vůně a chuti, perníková bublanina si vás získá. Kombinace vláčného perníkového těsta a šťavnatého ovoce dělá z tohoto moučníku dokonalou volbu pro každou příležitost. domov.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Uke12 Uke12

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Omyjeme a nakrájíme ovoce. Vyskládáme ho na povrch těsta. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

TIP: Jak udělat nadýchanou bublaninu - rady a tipy

Zveřejněno 20. 1. 2025

Poznámka autorky Uke12

Můžete také využít ovoce kompotované nebo sušené mrazem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxALy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxALy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Výborný

Známá a na přípravu jednoduchá a rychlá hrníčková buchta s voňavým perníkovým kořením nezklame. Občas dělávám s klasickým kypřicím práškem do pečiva a někdy s kypřicím práškem do perníku. Dělala jsem z poloviční dávky a pekla v koláčové formě. Tu jsem vymazala tukem a vysypala hrubou moukou. Z ovoce jsem použila mražené ostružiny. Pekla jsem o něco déle, než jen 20 minut. :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, mléko, olej, prášek do perníku, ovoce

Přidat fotografie receptu