Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-jablečná buchta

Buchty s tvarohem a jablky jsou velmi oblíbená klasika. V tomto receptu nastrouhaná jablka přidáme přímo do těsta a tím mu dodáme vláčnost. Příprava je navíc tak snadná, že ji zvládne i začátečník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka do těsta nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny na těsto smícháme. Krok 2: Připravíme náplň smícháním tvarohu, vajíčka, cukru a vanilkového cukru. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Pekáč nebo plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj 3/4 těsta, na to naneseme tvarohovou náplň a navrch zbylé těsto. Krok 4: Pečeme dozlatova asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme.

TIP: Další oblíbené jablečné moučníky

Zveřejněno 21. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6XJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6XJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vyzkoušeno, upečeno. Množství je tak akorát na plech cca 25x35cm.
Chuťově výborná, vláčná. Dala jsem jen o polovinu méně cukru. Velmi jednoduchá na přípravu.

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, cukr vanilkový, kypřící prášek, mléko, olej, jablko, tvaroh, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu