Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-sýrový koláč

Na hruškách je skvělé, že chutnají dobře i ve slaných jídlech. Například s plísňovým sýrem se pěkně doplní - sladkost hrušek vyváží slanou chuť sýra. Ochutnejte tuto kombinaci ve slaném koláči.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odpočinku těsta

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odpočinku těsta)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku smícháme se změklým máslem, přidáme vodu a na vále vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Vyválíme placku a vtlačíme ji do formy na koláč, okraje uděláme vyšší. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Necháme 20 minut odpočinout, pak pečeme 10 minut při 180 °C. Krok 3: Oloupané hrušky nakrájíme na kostičky a restujeme na másle dozlatova. Sýr nastrouháme a promícháme se smetanou, mlékem a vejci. Krok 4: Přidáme hrušky, osolíme a opepříme. Směs přendáme na korpus a pečeme ještě asi 40 minut, dokud náplň téměř neztuhne a okraje nezezlátnou.

TIP: Jak naplnit slaný koláč

Zveřejněno 21. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-sýrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8Ej

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-sýrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8Ej

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, hruška, máslo, sýr, smetana 12%, mléko, vejce, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu