Sekaná s brokolicí
Šťavnatá a dobře ochucená sekaná je dobrota, kterou dělávaly už naše babičky. Zkuste ji ještě obalit do plátků slaniny a naplnit brokolicí a uvidíte, že si na této sekané určitě pochutnáte.
Postup přípravy
Krok 1: Brokolici rozdělíme na čtyři růžičky, očistíme je a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 minuty, pak scedíme a růžičky ochladíme ve studené vodě.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli nasáknout.
Krok 3: Mezitím nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a přidáme ji do mísy k mletému masu. Zalijeme rozšlehanými vejci, přisypeme kmín, pepř, majoránku, osolíme, ochutíme utřeným česnekem a nakonec přidáme vymačkané rohlíky. Směs propracujeme, můžeme přilít 2-3 lžíce vody a hmotu rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: Formu vymažeme sádlem a vyložíme plátky slaniny. Na ni rozetřeme polovinu dávky masové směsi, zatlačíme do ní růžičky brokolice a zakryjeme zbylou směsí. Přes ni přeložíme přesahující slaninu.
Krok 5: V troubě při 180 °C pečeme asi hodinu. Šťávu ze sekané slijeme a maso necháme ve formě téměř vychladnout. Pak ji přendáme na mřížku a necháme ji úplně zchladnout.
Zveřejněno 21. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7XR
Moje poznámka
Sekaná s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7XR
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 16 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 20 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 20 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šípková omáčka gratte cul
Neregistrovaný před 40 sekundami
Zelník na plechu
Neregistrovaný před 2 minutami
Kuřecí čína
Neregistrovaný před 5 minutami
Krémová pórková polévka
Neregistrovaný před 6 minutami
Špenát zapečený se sýrem
Neregistrovaný před 7 minutami
Šípková omáčka gratte cul II
Neregistrovaný před 13 minutami
Šípková omáčka
Neregistrovaný před 15 minutami
Lehký těstovinový salát
Neregistrovaný před 16 minutami
Loštická polévka s tvarůžkovými celestýnskými nudlemi
Neregistrovaný před 21 minutami
Sýrový burger se šunkovou pěnou
Neregistrovaný před 23 minutami
Suroviny:
brokolice,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
rohlík,
mléko,
cibule,
maso mleté,
vejce,
majoránka,
česnek,
sádlo,
slanina anglická
Komentáře