Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra v listovém těstě

Hledáte-li inspiraci na dobrou svačinu, pohoštění pro přátele či chuťovky k vínu, vyzkoušejte tyto dobré šátečky z listového těsta plněné játry a slaninou. Příprava je snadná a rychlá a výsledek vás jistě potěší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra očistíme, propláchneme v cedníku a necháme okapat. Větší kousky jater překrájíme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme játra, sůl, mletý pepř a kmín. Za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Hotová játra necháme stranou vychladnout. Krok 3: Listové těsto rozválíme na placku. Tvořítkem vykrájíme kolečka a do středů rozdělíme připravenou náplň. Přehneme, přitiskneme a hotové taštičky skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme solí a nakonec sezamem. Krok 5: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200-220 °C a dozlatova upečeme. Krok 6: Podáváme jako svačinu, chuťovky k vínu nebo jako drobné pohoštění pro přátele. Taštičky můžeme servírovat jak teplé, tak i po vychladnutí.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 23. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YVO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YVO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, semínka sezamová, olej, sůl, kmín mletý, pepř mletý, slanina, těsto listové, vejce

Přidat fotografie receptu