Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové suflé

Nadýchané francouzské suflé je lehké jako obláček. Skvěle se v něm doplňuje chuť banánů a svěží limetky. Připravíme ho velmi snadno a rychle, je ale důležité dobře vyšlehat sníh z bílků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Banány oloupeme, nakrájíme na menší kusy a spolu s limetkovou šťávou a žloutky rozmixujeme na kaši. Krok 2: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do banánové směsi vmícháme cukr a nakonec i bílkový sníh. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Krok 4: Zapékací misky vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a naplníme do dvou třetin touto hmotou. Zapékáme v troubě asi 15-20 minut. Krok 5: Hotové banánové suflé pocukrujeme a ozdobíme kolečkem limetky.

TIP: Jak připravit suflé

Zveřejněno 25. 1. 2025

Poznámka autora poslirecept

Je jemné a neobyčejně lahodné, kdo je jednou vyzkouší, bude se k němu vracet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWv7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWv7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
banán, šťáva limetková, vejce, sůl, cukr krupice, olej, cukr moučkový,

Přidat fotografie receptu