Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátky s fazolkami a kapary

Krůtí maso můžete bez obav zakomponovat i do redukčního jídelníčku. Má vysoký obsah bílkovin a nízké množství tuku. Připravte k obědu, či večeři, krůtí plátky s fazolkami a aromatickými kapary. Podávat je můžete s bramborem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí plátky jemně naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a olej. Plátky z obou stran prudce opečeme. Podlijeme vínem a necháme ho vyvařit. Přilijeme trochu vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka. Krok 3: Krátce před koncem přidáme k masu okapané fazolky a necháme je prohřát.. Nakonec přisypeme kapary a zjemníme lžíci studeného másla. Už nevaříme. Krok 4: Podáváme s bramborem.

TIP: Desatero rad na téma krůtí maso

Zveřejněno 24. 1. 2025

Poznámka autorky maris

Konzervované fazolky můžeme nahradit odpovídajícím množstvím mražených nebo čerstvých.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky s fazolkami a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRABv

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky s fazolkami a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRABv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso krůtí, lusky fazolové, kapary, hořčice medová, víno bílé, vývar drůbeží, ghee, olej olivový, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu