Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kapsy se zelím

Šťavnatá kapsa z vepřového masa skrývá dobrou náplň z anglické slaniny, klobásy a kysaného zelí. Dušené maso podáváme se šťávou, kterou zahustíme chlebovými kůrkami, a šťouchanými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu rozkrojíme na čtyři díly. Na maso klademe plátky anglické slaniny, část klobásy a lžíci kysaného zelí. Krok 2: Maso přeložíme, okraje spojíme párátky a zprudka opečeme na sádle. Vyjmeme z pánve a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka asi 30 minut. Krok 3: Hotové kapsy vyjmeme, omáčku zahustíme podle potřeby nastrouhanou chlebovou kůrkou a ještě ji krátce povaříme. Krok 4: Tento pokrm podáváme se šťouchanými bramborami.

Zveřejněno 26. 1. 2025

Poznámka autora poslirecept

Chlebové kůrky suším do zásoby a zahušťuji jimi omáčky, guláše i polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kapsy se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Gl7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kapsy se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Gl7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, pepř mletý, klobása, slanina anglická, zelí kysané, sádlo, cibule, vývar masový,

Přidat fotografie receptu