Krkovička na houbách sušených a nakládaných
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě upravenými bramborami je toho důkazem.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na 3 plátky, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme máslo a maso z obou stran opečeme dozlatova, asi 2 minuty z každé strany a vytáhneme.
Krok 2: Do výpeku přidáme suché nenamočené houby a pár vteřin restujeme, krásně se rozvoní. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, kmín a česnek nakrájený na plátky. Orestujeme krátce a přidáme protlak a sójovou omáčku.
Krok 3: Asi po dvou minutách směs zalijeme vývarem a vrátíme maso. Vývar by měl být zároveň s masem. Pánev přiklopíme a dusíme. Po půl hodině přidáme nakládané houby a dodusíme doměkka.
Krok 4: Maso musí být křehké a měkké. Omáčku dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme s bramborovou kaší, rýži nebo bramboráčky, klidně i s těstovinami.
Zveřejněno 24. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAop
Moje poznámka
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAop
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 21 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z červené čočky a pórku
Sally.K51 před 9 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
lenisek25 před 10 hodinami
Sypaný jablkový koláč
Ivouska90 před 10 hodinami
Klasická bramboračka
Zezik před 11 hodinami
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 11 hodinami
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 12 hodinami
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 13 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 13 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 13 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 14 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
sádlo,
protlak,
hořčice,
omáčka sojová,
houby,
houby sušené,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (1)