Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na houbách sušených a nakládaných

Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě upravenými bramborami je toho důkazem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na 3 plátky, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme máslo a maso z obou stran opečeme dozlatova, asi 2 minuty z každé strany a vytáhneme. Krok 2: Do výpeku přidáme suché nenamočené houby a pár vteřin restujeme, krásně se rozvoní. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, kmín a česnek nakrájený na plátky. Orestujeme krátce a přidáme protlak a sójovou omáčku. Krok 3: Asi po dvou minutách směs zalijeme vývarem a vrátíme maso. Vývar by měl být zároveň s masem. Pánev přiklopíme a dusíme. Po půl hodině přidáme nakládané houby a dodusíme doměkka. Krok 4: Maso musí být křehké a měkké. Omáčku dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme s bramborovou kaší, rýži nebo bramboráčky, klidně i s těstovinami.

TIP: Jak dlouho namáčet houby

Zveřejněno 24. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na houbách sušených a nakládaných

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAop

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na houbách sušených a nakládaných

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAop

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, sádlo, protlak, hořčice, omáčka sojová, houby, houby sušené, mouka hladká, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý

Přidat fotografie receptu