Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s višněmi pod krémem

Čokoládovo-višňová fantazie, to je řez, který si můžete s trochou trpělivosti a zkušeností upéct. Čokoládový korpus plněný višněmi a tvarohovým krémem s příchutí griotky, přelitý silnou vrstvou čokolády je opravdu luxusní.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny suroviny na krém předem vyndáme z lednice. Višně zcezené z kompotu nasekáme na drobno a zakapeme višňovým likérem. Krok 2: Do 2L mísy dáme všechny sypké suroviny a důkladně je promícháme. Do menší misky dáme vlahé mléko ve kterém rozkvedláme žloutky, přidáme olej a zvlášť z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Krok 3: Tekuté ingredience vmícháme k suchým a nakonec zlehka jen obracením zapracujeme sníh. Přendáme do připraveného plechu uhladíme stěrkou povrch a vložíme do předehřáté trouby.
Po 5 minutách snížíme teplotu na 170° C a pečeme ještě cca 15-20 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí). Krok 4: Upečený korpus vyndáme a necháme na mřížce zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy
tvaroh, smetanu, máslo, griotku a pudink bez vaření. Vše šleháme cca 10 minut a necháme ustát.
Do višňového džemu vidličkou zašleháme kousky připravených višní. Krok 5: Vychlazený korpus prořízneme na poloviny, spodní díl potřeme džemem navrstvíme krém a na srovnaný vršek přiklopíme horní díl. Na vrchní díl nalijeme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády a másla, do které vmícháme 1 lžíci zakysané smetany. Silnou vrstvu polevy projedeme jen cikcak obrácenou lžící a uložíme do chladu nejlépe přes noc nebo na 2-3 hodiny.

TIP: Desatero rad na téma polevy na dorty

Zveřejněno 26. 1. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Poleva díky smetaně nikdy nebude úplně tvrdá, dá se dobře krájet a je i velmi chutná i ve velké vrstvě. Alkohol vyprchá než se řezy uleží ale kdo má přesto obavy může použít jen příchuť Griotka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s višněmi pod krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVZ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s višněmi pod krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVZ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Krásné řezy

RubyRom: :-K moc děkuji za komentář a přeji krásný večer :-K

Suroviny:
korpus, mouka hladká, kypřící prášek, cukr krupice, kakao, mléko, žloutek, olej, bílek, sůl, tvaroh, smetana zakysaná, máslo, griotka, pudink bez vaření, višňový džem, kompot, čokoláda, máslo, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu