Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé se žampiony

Karé neboli kotleta patří mezi libové části masa. Z plátků tak můžeme připravit chutný oběd na všední i sváteční den. Podušené maso doplní cibulka, slanina a plátky žampionů. Vhodnou přílohou je třeba rýže.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle. Krok 2: Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, vrátíme plátky masa, dáme kmín, zalijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Krok 3: Následně přidáme plátky žampionů, omáčku ještě dochutíme a vše dodusíme do měkka. Krok 4: Šťávu zaprášíme moukou podle potřeby a požadované hustoty a ještě povaříme.

TIP: Čím zahustit omáčku

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Y7R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Y7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, slanina, žampióny, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín celý, mouka polohrubá, vývar masový

Přidat fotografie receptu