Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vepřové koleno s bramborovými plackami

Roláda z vykostěného vepřového kolene tvoří skvělou kombinaci chutí s bramborovými plackami a kysaným či dušeným zelím. Placky můžete opéct na sucho nebo na oleji, v obou případech budou vynikající.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 140 min + doba vaření brambor

160 min (20 min příprava + 140 min tepelná úprava, + doba vaření brambor)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme den předem ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme. Krok 2: Oloupané brambory, mrkev a celer nastrouháme najemno. Přidáme dle potřeby mouku, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto, ze kterého vyválíme velké placky. Placky opékáme nasucho nebo na oleji. Krok 3: Koleno uvnitř osolíme, opepříme a přidáme kmín dle chuti. Svineme do rolády, omotáme nití a povrch také osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krok 4: Na dno pekáče dáme polovinu cibule nakrájené na jemno, položíme koleno, posypeme zbytkem cibule, podlijeme pivem a dle potřeby vodou. Přikryté pečeme asi 2 hodiny na 160 °C doměkka. Měkké koleno odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a zprudka opečeme dozlatova. Krok 5: Jako přílohu použijeme podušené zelí.

TIP: Jak připravit zelí jako přílohu

Zveřejněno 28. 1. 2025

Poznámka autorky Handour

Kdo chce, připraví koleno v pomalém hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové koleno s bramborovými plackami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r37D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové koleno s bramborovými plackami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r37D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koleno vepřové, pivo světlé, cibule, kmín celý, sůl, pepř mletý, brambory, vejce, mouka hrubá, mrkev, celer, sůl, olej

Přidat fotografie receptu