Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek podle ČSN

Evergreen závodních a školních jídelen, pokrm všedních i svátečních dnů. To je holandský řízek. Z namletého vepřového bůčku za doprovodu nastrouhaného sýru, vajíčka a koření připravíte tuto lahodu podle ČSN.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bůček opláchneme, zbavíme kůže a pomeleme. Odstranění kůže není nezbytně nutné, s kůží je však maso mnohem tučnější. Krok 2: Maso jemně osolíme, opepříme, přidáme vejce rozšlehané v mléce, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Krok 3: Směs pečlivě propracujeme a odložíme do lednice odpočinout, přibližně na 1 hodinu. Krok 4: Z vychlazené směsi tvarujeme 7-10 mm silné řízky oválného tvaru, které následně obalujeme v trojobalu podle našich zvyklostí. Krok 5: Nakonec řízky usmažíme v horkém tuku dozlatova z obou stran.

TIP: Holandský řízek podle ČSN

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2A9B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2A9B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí. :-K

milujeme je, vždycky se po nich jen zapráší 🤗

Suroviny:
bůček vepřový, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, nať petrželová, vejce, mléko, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, tuk

Přidat fotografie receptu