Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky plněné prejtem

Mezi oblíbené zabijačkové dobroty patří bezesporu prejt, dobře ochucený a příjemně vonící po majoránce. Naplnit jím můžete i plátky z vepřové kýty, které pak můžete podávat s bramborem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, na jednu polovinu plátku položíme hromádku prejtu, druhou polovinu přehneme přes prejt, okraje zajistíme párátkem a plátek lehce na středu stlačíme. Krok 2: Maso na sádle osmahneme z obou stran, přidáme cibuli, podlijeme a dusíme do měkka. Krok 3: Na konec odkryjeme, necháme vydusit přebytečnou tekutinu, aby vznikl sos s cibulí.

Zveřejněno 29. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky plněné prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YvV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky plněné prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YvV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, prejt, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu