Suflé s ementálem
Francouzské suflé je lahodná specialita, která díky sněhu z bílků krásně nabyde a je nadýchaná jako obláček. Tentokrát zvolíme slanou variantu a suflé ochutíme petrželkou a ementálem.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme je, necháme vystydnout a poté nastrouháme na jemné straně struhadla.
Krok 2: Ve vedlejší misce nastrouháme sýr a část odebereme na krustu.
Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 200 °C. Zapékací misky vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme elektrickým mixérem do tuhé pěny a žloutky přidáme do mísy s nastrouhanými brambory.
Krok 5: K bramborám přisypeme nastrouhaný sýr a nadrobno nasekanou petrželku. Přilijeme mléko, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do vzniklé směsi opatrně zapracujeme vyšlehaný sníh.
Krok 6: Naplníme směsí zhruba do 3/4. Pečeme asi 20 minut. Pak posypeme zbylým sýrem a ještě 5 minut dopékáme. Podáváme horké.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Suflé s ementálem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R687O
Moje poznámka
Suflé s ementálem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R687O
Nejnovější recepty
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 11 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 18 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Sachr dort z jablek
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
lunav1 před 2 hodinami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 12 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 13 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 15 hodinami
Cikánské kuře
Sahula před 15 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 15 hodinami
Pečený losos s bazalkou a rajčaty
Alenas23 před 16 hodinami
Borůvkový kynutý koláč
76alena před 16 hodinami
Rychlá buchta s povidly
rubihorn před 17 hodinami
Suroviny:
brambory,
sýr ementál,
petržel,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
tuk,
mouka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.