Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové krokety jako chuťovky

Pečené bramborové krokety si většina z nás představí jako přílohu, ale připravit je také můžete jako jednu z mnoha chuťovek na oslavu nebo k posezení s přáteli. Jednotlivé krokety můžete ozdobit dle vašich chutí a preferencí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme. Sýr, brambory a celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, prášek do pečiva, sůl, pepř, zamícháme a podle potřeby zahustíme hrubou moukou. Krok 2: Tvoříme kuličky o průměru 3-4 cm, které obalíme ve strouhance, dáme na plech, postříkáme olejem a pečeme při teplotě 200°C dorůžova, zhruba dacet minut. Krok 3: Zdobíme celé nebo rozpůlené dle chuti. Já zdobím kouskem tvrdého sýra, plátkem okurky, půlkou cherry rajčátka, nebo kroketu rozpůlím, namažu hrubozrnnou hořčicí, na kterou položím plátek kyselé okurky, tvrdého sýra a kousek pálivé papričky. Půlku můžeme také namazat kečupem a ozdobit tvrdým sýrem, olivou a lístkem bazalky.

Zveřejněno 30. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové krokety jako chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGE1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové krokety jako chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGE1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, sýr tvrdý, celer, vejce, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, strouhanka, olej, sůl, pepř mletý, sýr tvrdý, okurky sterilované, hořčice hrubozrnná, rajče cherry, kečup sladký, olivy, paprika sušená pálivá, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu