Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky plněné brynzou

Bramborové placky vždy potěší, ať už jako oběd nebo svačinka. Placky plněné brynzou a mrkví, dozlatova osmažené na sádle, budou chutnat celé vaší rodině. Podávat je můžeme s česnekovým dipem a zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme. Mrkev nastrouháme nahrubo. Brynzu smícháme s mrkví a petrželkou. Krok 2: Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, po částech a podle potřeby mouku, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto. Krok 3: Kousky těsta rozválíme na placku, na střed dáme brynzovou nádivku, přes kterou přehneme okraje, které spojíme nad nádivkou a přitlačíme. Placky ještě nepatrně rozválíme a opečeme na sádle dozlatova. Krok 4: Jako přílohu použijeme zeleninu, česnekový dip a škvarečky.

TIP: Brynza ve slovenské a české kuchyni

Zveřejněno 30. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky plněné brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31YGO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky plněné brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31YGO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hrubá, mrkev, brynza, petrželka, škvarky, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu