Bramborové placky plněné brynzou
Bramborové placky vždy potěší, ať už jako oběd nebo svačinka. Placky plněné brynzou a mrkví, dozlatova osmažené na sádle, budou chutnat celé vaší rodině. Podávat je můžeme s česnekovým dipem a zeleninou.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme. Mrkev nastrouháme nahrubo. Brynzu smícháme s mrkví a petrželkou.
Krok 2: Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, po částech a podle potřeby mouku, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto.
Krok 3: Kousky těsta rozválíme na placku, na střed dáme brynzovou nádivku, přes kterou přehneme okraje, které spojíme nad nádivkou a přitlačíme. Placky ještě nepatrně rozválíme a opečeme na sádle dozlatova.
Krok 4: Jako přílohu použijeme zeleninu, česnekový dip a škvarečky.
Zveřejněno 30. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky plněné brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YGO
Moje poznámka
Bramborové placky plněné brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YGO
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 19 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejjednodušší halušky/nočky
Evicka348 před 1 hodinou
Medové perníčky
Kremrole před 2 hodinami
Moravské zelí
JuliePetule před 4 hodinami
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 4 hodinami
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 5 hodinami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 5 hodinami
Klasické palačinky
Coolbins před 7 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 7 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 8 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
mrkev,
brynza,
petrželka,
škvarky,
sůl,
sádlo
Komentáře