Kuře na bylinkách se žampiony
Obědových inspirací není nikdy dost. Dušené kuřecí maso se žampiony, příjemně vonící po bylinkách, zvládnete připravit zcela bez tuku a tak je tento pokrm zcela vhodný do redukčního jídelníčku.
Postup přípravy
Krok 1: Jarní cibulku a řapíkatý celer pokrájíme. Do hrnce dáme maso, koření, cibulku, celer a šalvěj. Podlijeme vývare a dusíme do změknutí. Dle potřeby podléváme vývarem.
Krok 2: Když je maso hotové, v trošce studené vody rozmícháme mouku a mírně zahustíme omáčku.
Krok 3: Povaříme asi 10 minut, a nakonec přidáme žampiony i s nálevem. Pak už necháme jen krátce přejít varem.
Krok 4: Servírujeme s bulgurem a čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na bylinkách se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB1YX
Moje poznámka
Kuře na bylinkách se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB1YX
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 21 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
žampiony sterilované,
cibulka jarní,
celer řapíkatý,
šalvěj,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
kmín celý
Komentáře (1)