Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozinkové točence zadělávané v pekárně

Voňavému a lahodnému pečivu se skořicovou náplní a sladkými rozinkami skoro nejde odolat. S přípravou kynutého těsta pomůže domácí pekárna, díky které je celá příprava velmi snadná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby domácí pekárny nejprve vlijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Přisypeme hladkou mouku, k jedné straně vsypeme droždí, 2 lžíce cukru a ke druhé straně sůl. Pekárnu zapneme na program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném hladkou moukou na obdélník. Krok 3: Rozinky namočíme na chvíli do horké vody. Skořici rozmícháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Touto směsí potřeme plát těsta, rovnoměrně posypeme scezenými rozinkami a těsto stočíme jako závin. Krok 4: Nožem krájíme kousky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Naskládané točence potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 10 minut.

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinkové točence zadělávané v pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7zO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinkové točence zadělávané v pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7zO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, máslo, vejce, mouka hladká, droždí sušené, cukr krupice, sůl, rozinky, skořice, cukr krupice, máslo, mouka hladká, vejce

Přidat fotografie receptu