Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky s cibulovou marmeládou

Dozlatova osmažené karbanátky jsou klasická dobrota. Tentokrát je ochutíme bylinkami a podáváme s lahodnou nasládlou omáčkou z červené cibule, červeného vína a balzamikového octa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké proužky. Ve větším hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo i olej a cibuli orestujeme. Krok 2: Přidáme cukr a za občasného míchání necháme opékat asi 1 hodinu. Krok 3: Pak přilijeme víno, balzamikový ocet a opět necháme dusit asi 20-30 minut. Nakonec marmeládu dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Mezitím promícháme mleté maso s bylinkovou směsí, žloutkem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a trochu vše zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme placičky, které opékáme na oleji z obou stran dozlatova.

Zveřejněno 5. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s cibulovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko0r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s cibulovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko0r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cibule červená, máslo, olej olivový, cukr třtinový, víno červené, ocet balsamiko, sůl, pepř mletý, maso mleté, maso, žloutek, česnek, strouhanka, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu