Karbanátky s cibulovou marmeládou
Dozlatova osmažené karbanátky jsou klasická dobrota. Tentokrát je ochutíme bylinkami a podáváme s lahodnou nasládlou omáčkou z červené cibule, červeného vína a balzamikového octa.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké proužky. Ve větším hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo i olej a cibuli orestujeme.
Krok 2: Přidáme cukr a za občasného míchání necháme opékat asi 1 hodinu.
Krok 3: Pak přilijeme víno, balzamikový ocet a opět necháme dusit asi 20-30 minut. Nakonec marmeládu dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Mezitím promícháme mleté maso s bylinkovou směsí, žloutkem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a trochu vše zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme placičky, které opékáme na oleji z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 5. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky s cibulovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xko0r
Moje poznámka
Karbanátky s cibulovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xko0r
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno před 1 hodinou
Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Přidáno před 1 hodinou
Noky s pestem a tuňákem
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí kousky s paprikami, cuketou a brokolicí
Přidáno před 7 hodinami
Kuře s brusinkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nakkikastike aneb Párečková omáčka. Finská verze buřtguláše je jemná a krémová a je ideální rychlou večeří
Snadná a skvělá koprovka podle Anety Vignerové: Domácí knedlík si k ní připravíte do čtyř minut, říká modelka
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácká bída
pdufik před 2 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Neregistrovaný před 3 minutami
Pečené cibulové brambory
Neregistrovaný před 4 minutami
Holubky (plněné zelí) jako je dělávala moje mamka
Neregistrovaný před 7 minutami
Domácí vafle
Neregistrovaný před 9 minutami
Honzovy kynuté buchty
Neregistrovaný před 10 minutami
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Neregistrovaný před 11 minutami
Kančí se šípkovou omáčkou
Neregistrovaný před 21 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Neregistrovaný před 21 minutami
Bramborové zelňáky
Neregistrovaný před 24 minutami
Suroviny:
cibule červená,
máslo,
olej olivový,
cukr třtinový,
víno červené,
ocet balsamiko,
sůl,
pepř mletý,
maso mleté,
maso,
žloutek,
česnek,
strouhanka,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře