Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky s cibulovou marmeládou

Dozlatova osmažené karbanátky jsou klasická dobrota. Tentokrát je ochutíme bylinkami a podáváme s lahodnou nasládlou omáčkou z červené cibule, červeného vína a balzamikového octa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké proužky. Ve větším hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo i olej a cibuli orestujeme. Krok 2: Přidáme cukr a za občasného míchání necháme opékat asi 1 hodinu. Krok 3: Pak přilijeme víno, balzamikový ocet a opět necháme dusit asi 20-30 minut. Nakonec marmeládu dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Mezitím promícháme mleté maso s bylinkovou směsí, žloutkem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a trochu vše zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme placičky, které opékáme na oleji z obou stran dozlatova.

Zveřejněno 5. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s cibulovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko0r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s cibulovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko0r

Marie

Suroviny:
cibule červená, máslo, olej olivový, cukr třtinový, víno červené, ocet balsamiko, sůl, pepř mletý, maso mleté, maso, žloutek, česnek, strouhanka, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu