Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tymiánové brambory

Brambory jsou velmi vděčnou přílohou a dají se připravit na spoustu možných způsobů. Pečené brambory, vonící po tymiánu, můžete podávat s masem nebo samotné s česnekovým či bylinkovým dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Brambory oloupeme, nebo pokud jsou nové a mají slabou slupku, stačí je pečlivě omýt a připravit je i se slupkou. Krok 2: Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do mísy, přidáme olej a rozemnutý tymián, promícháme a dáme na připravený plech. Krok 3: Dáme do trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. V průběhu pečení 2x promícháme, aby se nám brambory nepřichytily. Krok 4: Hotové brambory osolíme.

TIP: Jak udělat pečené brambory - rady a tipy

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68yR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68yR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, olej olivový, tymián sušený, sůl

Přidat fotografie receptu