Tymiánové brambory
Brambory jsou velmi vděčnou přílohou a dají se připravit na spoustu možných způsobů. Pečené brambory, vonící po tymiánu, můžete podávat s masem nebo samotné s česnekovým či bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Brambory oloupeme, nebo pokud jsou nové a mají slabou slupku, stačí je pečlivě omýt a připravit je i se slupkou.
Krok 2: Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do mísy, přidáme olej a rozemnutý tymián, promícháme a dáme na připravený plech.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. V průběhu pečení 2x promícháme, aby se nám brambory nepřichytily.
Krok 4: Hotové brambory osolíme.
Zveřejněno 4. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Moje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 3 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 4 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 4 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 4 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 1 hodinou
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 3 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 3 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 3 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 3 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 5 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 7 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
tymián sušený,
sůl
Komentáře