Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s brusinkami

Snad jedním z nejoblíbenějších druhů masa je kuřecí maso, obsahuje spoustu bílkovin a má jemnou, lehkou chuť. Způsobů jak jej připravit je nespočet. Vyzkoušejte připravit dušené kuřecí maso se sterilovanými žampiony a brusinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby marinování

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a dáme do misky. K masu přidáme veškeré koření, 1 lžíci oleje, solamyl a promícháme. Okořeněné maso necháme při pokojové teplotě marinovat 30 minut. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na pánev dáme druhou lžíci oleje a osmažíme na něm odleželé kuřecí maso. Maso za občasného podlití podusíme. Krok 3: Asi 15 minut před koncem dušení přidáme k masu cibuli, sterilované žampiony a často mícháme. Krok 4: Po 10 minutách přilijeme smetanu ke šlehání. Když máme směs již hotovou, přidáme polovinu brusinek, promícháme a již nevaříme. Krok 5: Kuřecí směs podáváme s různě upravenými bramborami nebo s rýží. Na talíři zdobíme druhou polovinou brusinek.

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYGm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYGm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, solamyl, cibule, žampiony sterilované, smetana ke šlehání, brusinky, sůl, bobkový list mletý, koření nové koření mleté, pepř čtyř barev, jalovec, tymián sušený

Přidat fotografie receptu