Maková buchta s hruškami
Dobrý a vláčný makovec známe již od našich babiček, které ho často dělávaly. Když do něj ještě přidáme plátky sladkých hrušek, vznikne lahodný a zajímavý moučník. Přípravu navíc zvládne i začátečník.
Postup přípravy
Krok 1: V míse vyšleháme vejce, postupně přidáváme cukr. Šleháme do pěny, přidáme změklé máslo. Poté po trochách vsypeme mák. Přilijeme mléko, nakonec přidáme kypřicí prášek a mouku. Promícháme mixérem.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na malý plech vyložený pečicím papírem nalijeme polovinu těsta, kterou poklademe plátky hrušek, a zakryjeme zbylým těstem.
Krok 4: Pečeme asi 20 minut.
Zveřejněno 5. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Moje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Nejnovější recepty
Banánový chlebíček - banana bread
Přidáno před 7 hodinami
Vajíčkový salát pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno před 10 hodinami
Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Noky s pestem a tuňákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nakkikastike aneb Párečková omáčka. Finská verze buřtguláše je jemná a krémová a je ideální rychlou večeří
Snadná a skvělá koprovka podle Anety Vignerové: Domácí knedlík si k ní připravíte do čtyř minut, říká modelka
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové kuličky s Nivou
Neregistrovaný před 19 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bavorské vdolečky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Bramborka
Neregistrovaný před 2 hodinami
Celozrnné špaldové bagetky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Lehký krém z mascarpone a šlehačky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Panenka a plněné brambory s bramboro-mrkvovým pyré
Neregistrovaný před 3 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Pečená jablka
Neregistrovaný před 3 hodinami
Základní vývar z morkových kostí
Ofce.11 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mák,
máslo,
cukr krystal,
kypřící prášek,
hruška,
mléko
Komentáře