Maková buchta s hruškami
Dobrý a vláčný makovec známe již od našich babiček, které ho často dělávaly. Když do něj ještě přidáme plátky sladkých hrušek, vznikne lahodný a zajímavý moučník. Přípravu navíc zvládne i začátečník.
Postup přípravy
Krok 1: V míse vyšleháme vejce, postupně přidáváme cukr. Šleháme do pěny, přidáme změklé máslo. Poté po trochách vsypeme mák. Přilijeme mléko, nakonec přidáme kypřicí prášek a mouku. Promícháme mixérem.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na malý plech vyložený pečicím papírem nalijeme polovinu těsta, kterou poklademe plátky hrušek, a zakryjeme zbylým těstem.
Krok 4: Pečeme asi 20 minut.
Zveřejněno 5. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Moje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Nejnovější recepty
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 2 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 12 hodinami
Jidášky
Přidáno před 13 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené medvědí brambory
trdlo před 41 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
ricci před 59 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
GabKe před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
mafinka888 před 1 hodinou
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Misa_opo před 1 hodinou
Mandarinková bábovka
Iwana666 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
JonasM před 1 hodinou
Tvarohové lívance
ovocny.caj před 2 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 3 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mák,
máslo,
cukr krystal,
kypřící prášek,
hruška,
mléko
Komentáře