Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maková buchta s hruškami

Dobrý a vláčný makovec známe již od našich babiček, které ho často dělávaly. Když do něj ještě přidáme plátky sladkých hrušek, vznikne lahodný a zajímavý moučník. Přípravu navíc zvládne i začátečník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

funnylucy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 porcí

15porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse vyšleháme vejce, postupně přidáváme cukr. Šleháme do pěny, přidáme změklé máslo. Poté po trochách vsypeme mák. Přilijeme mléko, nakonec přidáme kypřicí prášek a mouku. Promícháme mixérem. Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Na malý plech vyložený pečicím papírem nalijeme polovinu těsta, kterou poklademe plátky hrušek, a zakryjeme zbylým těstem. Krok 4: Pečeme asi 20 minut.

TIP: Jak upéct rychlý makovec

Zveřejněno 5. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maková buchta s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGPv

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maková buchta s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGPv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, mák, máslo, cukr krystal, kypřící prášek, hruška, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu