Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková roláda

Nadýchaná piškotová roláda krásně voní perníkovým kořením. V kombinaci s jemným karamelovým krémem chutná neodolatelně. Povrch rolády navíc ozdobíme nadrcenými perníkovými sušenkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlazubata

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 porcí

15porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 220 °C. Krok 2: Do mísy dáme celá vejce a cukr a prošleháme. Krok 3: Přidáme jedlou sodu, koření a promícháme. Nakonec lehce vmícháme mouku. Krok 4: Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut. Po upečení necháme roládu vychladnout na papíře. Krok 5: Než těsto vychladne, připravíme krém. Do mísy dáme máslo a zkaramelizované kondenzované mléko. Suroviny by měly mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Mícháme, až vznikne hladký krém. Krok 6: Potom krém naneseme na vychladlý korpus a svineme do rolády. Vrch potřeme zbytkem krému a posypeme drcenými perníkovými sušenkami.

TIP: Jak na perníkový závin nebo roládu

Zveřejněno 7. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7m0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7m0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Krasná roláda a s vůní perníku , to bude veliká dobrota.

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, koření do perníku, soda jedlá, máslo, mléko kondenzované, sušenky

Přidat fotografie receptu