Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé na víně

Jemné rybí maso chutná skvěle při jednoduché úpravě bez velkého množství koření. Stačí ho zapéct v troubě s bílým vínem a citronovou šťávou, abychom podtrhli jeho chuť. Podávat ho můžeme ozdobené bylinkami s čerstvou zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací mísu vymažeme máslem. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Na dno zapékací mísy naskládáme kostky rybího filé, osolíme a lehce posypeme bílým pepřem. Pokapeme citronovou šťávou, podlijeme bílým vínem a vložíme do trouby. Krok 3: Pečeme asi 25-30 minut. Krok 4: Při podávání ozdobíme nasekanou petrželkou a snítkou rozmarýnu.

TIP: Další způsoby, jak připravit rybí filé

Zveřejněno 7. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAqr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet rybí, víno bílé, citron, sůl, pepř bílý mletý, máslo, petrželka, rozmarýn

Přidat fotografie receptu