Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na žampionech a pórku

Šťavnaté kousky hovězího masa v dobře ochucené směsi s žampiony a pórkem jsou ideální jako rodinný nedělní oběd. I když hovězí maso vyžaduje delší přípravu, lahodná chuť jídla nám to bohatě vynahradí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krok 2: Osmahneme na oleji z obou stran, pak ho vyjmeme a orestujeme i oloupanou a nakrájenou cibuli. Krok 3: Maso vrátíme zpět k cibuli, posypeme ho červenou paprikou, podlijeme vývarem a dusíme na mírném stupni doměkka. Krok 4: Žampiony oloupeme a nakrájíme. Krok 5: Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Asi 10 minut před koncem přidáme nakrájený pórek a nasekaný česnek.  Krok 6: Hovězí plátky podáváme s rýží, kuskusem nebo bramborovou kaší.

TIP: Jak připravit hovězí roštěnou

Zveřejněno 8. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na žampionech a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68mR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na žampionech a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68mR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, pórek, žampióny, olej, česnek, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, kmín drcený, paprika sušená sladká, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu