Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Hlíva ústřičná je skvělá houba s blahodárnými účinky na naše zdraví. V kombinaci s hlávkovým zelím tvoří lahodnou náplň pro tento slaný závin. Na závin použijeme kupované listové těsto, díky tomu bude příprava o něco snadnější.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválíme na vále na tenkou placku. Krok 2: Zelí nakrouháme najemno a na polovině másla ho krátce podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a necháme vychladnout. Krok 3: Na jiné pánvi rozpustíme zbylé máslo a osmahneme na kousky nakrájenou hlívu. Ochutíme ji drceným kmínem, solí a pepřem a promícháme se zelím. Krok 4: Směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto, konce založíme, aby směs při pečení nevypadla, a zavineme. Krok 5: Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20-30 minut.

TIP: Oblíbené pokrmy z hlívy ústřičné

Zveřejněno 8. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYvm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYvm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, mouka hladká, zelí bílé, máslo, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, hlíva ústřičná, kmín drcený, vejce, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu