Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hornické „řízky“

Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s omáčkou z výpeku a smetany.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Dobře naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Krok 2: Smícháme hovězí maso, na kostičky nakrájenou klobásu a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a sladkou paprikou. Krok 3: Směs rozdělíme na plátky masa. Zavineme a zpevníme přírodním provázkem. Krok 4: V kastrole rozehřejeme lžíci oleje a závitky po všech stranách opečeme. Krok 5: Pak podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme. Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do výpeku vmícháme kysanou smetanu, zahustíme hotovou jíškou a podáváme.

TIP: Další výborné recepty z vepřového masa

Zveřejněno 9. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hornické „řízky“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGmv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hornické „řízky“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGmv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, maso hovězí mleté, klobása, cibule, vývar masový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej, jíška, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu